Skien Begravelsesbyrå / Nyheter / Solist Hilde Norland Gundersen

Solist Hilde Norland Gundersen

Solist Hilde Norland Gundersen

Hilde Norland Gundersen, f.1976, er opprinnelig fra Kristiansand, men har i mange år vært bosatt i Skien hvor hun driver som sanger, dirigent og vokalcouch. Hun er – foruten å være solist – med i ulike musikalske prosjekter i området: Tre Sopranos, Perler For Folk, HITstory, Hymne, Bakken Hot Swing mm. Hilde er gift med Espen Gjelstad Gundersen, og sammen opptrer disse som duo i mange settinger i fjorden.
Hilde synger det meste av musikk, hun har et stort reportoire både uttrykksmessig og stilmessig. Alt fra salmer, via klassiske perler og visejazz, og til popmelodier kan synges, og alt legger hun like mye jobb i å fremføre.
Hilde er glad for jobben som sanger i begravelses-seremonier, hvor hun kjenner at musikken kan bety det lille ekstra lysstreifet for noen som er i en tung og vanskelig situasjon. Musikk prater til oss uten ord, musikk bygger bro mellom mennesker og lar oss få komme nær hverandre nåt de vanlige ordene ikke strekker til, sier Hilde.

Solist Hilde synger for Skien Begravelsesbyrå

Mer om Hilde

Hilde er som nevnt født og oppvokst i en musikalsk familie i Kristiansand, hvor hun fra tidlig barnsben av sang og spilte piano. Det var familiegrupper, utallige kor og grupper.

Etter endt videregående, flyttet hun til Oslo hvor hun studerte musikk og ergoterapi.
I Oslo fikk Hilde drevet mye som korist for artister, hun var med i gospelgruppen Safari, i koret KordeVille og så ble hun tatt opp i Oslo Gospel Choir hvor hun turnerte i inn- og utland og spilte inn plater i 10 år (1999 – 2009).

I 2001 slo hun seg ned i Skien, giftet seg med Espen Gjelstad Gundersen, og er siden kjent som solist fra mange ulike musikalske settinger i Grenland, eventer, konserter, bryllup og begravelser. Espen og Hilde driver duoen ”Gundersen United”, som opptrer i mange settinger i fjorden.

Hilde har reist land og strand rundt med Ibsenplaten «Markblomster og Potteplanter» (sammen med Espen G. Gundersen, Frøydis Grorud og skuespiller Kim Haugen, platen kom ut i 2009). Hun er medlem av folk-duoen «Perler for folk» (med gitarist Arne Olav Hageberg) hvor debutplaten kom ut i januar 2019, hun er også frontvokalist i jazz-salmeprosjektet «Hymne» (sammen med Espen G.G., André Kassen og Audun Kleive). I bandet ”Bakken Hot Swing” leker hun med standardjazz-reportoiret og i 80-talls partykonseptet ”HITstory” er Hilde en av fire frontvokalister (med Jannicke Irwin Abrahamsen, Robin Norahl og Lars Mehling).

Hilde har i årenes løp fått opptre med flere store artister, bl.a. Bjørn Eidsvåg, Sigvart Dagsland, Jan Eggum, Bobby McFerrin, Andraé Crouch, Madrugada m.fl. Hun har også, som nevnt, vært korist for flere store nasjonale artister, bl.a. Ylvis og D-sound, samt vært korist for div. TV-produksjoner, f.eks. Idol på TV2.

Hilde har vært med i Tre Sopranos siden starten i 2008 og bl.a. fått delta på Beat for Beat (NRK1) to ganger med trioen, samt spilt inn juleplaten «Sanger til desember» (2011). I 2018 feiret trioen 10 år og samlet fulle hus både til sommer i jul i Skien og Porsgrunn.

Hilde har også opparbeidet seg en solid karriere innen vokalcouching, og holder mye vokal/stemmekurs. I tillegg er hun dirigent for koret ”Grenland Session-kor” som sist var å se på Tre Sopranos`julekonsert i Skien kirke 2018.

Ved siden av å være freelance sanger, driver Hilde babysvømmingstilbudet i Skien Fritidspark, og er musikklærer på Toppidrettsgymnasets ungdomsskole i Skien.

Kontakt Oss
x